Tuesday, April 03, 2012

Laman Web yang Pelik

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..
Pelik ...ada macam-macam web yang pelik..Korang nampak tak gambar kat tepi tu..cuba fokus kat titik tengah tu.ikut arahan tulisan tu..pelik ke??...aku ambil benda tu dalam internet.. 
Penggunaan Internet dalam era globalisasi sangat meluas dan berguna.Macam-macam maklumat boleh dapat  baik yang positif mahupun negatif. Buatlah pilihan yang baik.Internet memang  bagus, tidak syak tentang itu..iaitu mempunyai  pelbagai cara membantu orang(pengguna) mencari maklumat , dengan enjin carian seperti Google. Tetapi… sekali-sekala, ada laman web yang benar-benar pelik,aneh muncul dan berusaha untuk menarik  sedikit perhatian anda...

Dulu aku ada buat entri mengenai undang-undang pelik di dunia.  
Jadi,aku dah bosan tak tau nak updated apa, pergi mencari apa-apa cerita menarik di internet. Aku  ada jumpa  web yang pelik dan aneh.Siapa la yang buat web macam tu..Apa motif??Mungkin diorang dah bosan kot..Ini antaranya ada 10 web  aku pilih  yang pelik dan aneh: 


1) http://www.dontclick.it/
-jangan tekan..tapi ada maklumat dalam ni..

2)http://www.futureme.org/  
-dalam ni boleh hantar email kepada future.org apa yang anda mahu kata mengenai diri anda masa depan..

 3)http://www.biglongnow.com/
 - bila buka  pintu ada lagi pintu...

4)http://trololololololololololo.com/
-hmm pelik ...ada orang nyanyi trolololololo..

5)http://piv.pivpiv.dk/
-haha...cuba  buka..ada suara you are an idiot..

6)http://www.wwwdotcom.com/
-Perhatian!!!!

7)www.zimm-co.com/PressTheSpaceBar/pressthespacebar2000.html
-tekan spacebar.....dapatkan mata tertinggi..

8)http://www.crazythoughts.com/
-dalam ni ada macam-macam soalan pelik...

9)http://www.members.shaw.ca/gf3/circle-the-cat.html
-yang ni memang susah..macam mana nak kepung kucing tu??

10)http://www.howmanygoats.com/
-hairan??jawab kuiz dalam ni..

Ada banyak lagi sebenarnya..cukuplah tu..dalam internet ni macam-macam ada..

P/S:Hmm..kenapa??...ramai juga orang cari dalam internet maklumat yang pelik-pelik...

Rujukan:www.the-top-tens.com

10 comments:

Nor Nadiah said...

hihi nad ada blog pelik jugak tapi private..:D

http://www.nornadiah.com/2012/04/digi-wwwow-2012kini-bermula.html

Santri T.P.I.N.I said...

memang banyak carian pelik2 ni... salam kunjungan.

Muhammad Zulhafiz Abdul Tahir said...

hahaha....lawak la website tu....macam2....gelak je aku...

logorithm said...

Ok... bila I free nanti I datang lagi visit semua website tersebut. ;-)

Lee Al Peraki said...

Mereka yg buat blog tu tentu tak rasa pelik.

Terbang Bersamaku said...

baru tahu ade website pelik2 nie..thanks share info yer..

Amirah Zulhijjah said...

haha..nice la..rajin betul buat research..mmg pelik2..=D

RazFiRa said...

err.. mmg pelik! mcm2 hal lah

dayteen lea said...

dasat blog ni
heheh rajin surfing.hehe

shat mashuri said...

hahaha... dunia tanpa sempadan...