Friday, March 04, 2011

"Blogger Malaya Giveaway Kontest"


          Hmmm,blogger malaya...Apa itu Blogger Malaya...Ni aku nak habaq mai dekat korang semua...tiba-tiba mai loghat kedah pulak....Kalau hangpa nak tau apa itu blogger malaya kena la tinjau dulu dan yang paling bagus jadi la ahli blogger malaya.Banyak faedah yang boleh didapati dalam group ni terutama bagi blogger dan yang bukan blogger pun boleh jugak jadi ahli.tiada masalah...kata-kata daripada aku salah seorang bekas admin blogger malaya...haha
       
         Aku sebenarnya dapat tau blogger malaya  ni bila aku baca salah satu entry blog otai ben ashaari pasal promosi blog menggunakan facebook.Aku terpandang banyak group blog yang ben ashaari cakap boleh promote blog termasuklah blogger malaya ni.Dalam banyak-banyak group blog tu aku pilih blogger malaya.Sebab aku pilih blogger malaya kerana aku rasa  ada perkataan malaya tu macam penarik bagi aku   ala-ala blog untuk malaysia la.Terus aku search dekat facebook dan jadi ahli blogger malaya.

1. Join Group Blogger Malaya.Dah
2. Like Fan Page Blogger Malaya. Dah
3..Apa itu Blogger Malaya
          Blogger malaya adalah  group untuk ahli-ahli blogger malaya berkongsi segala pengalaman,ilmu,topik-topik menarik dan pelbagai, dan banyak lagi malahan juga masalah mengenai blog.  Blogger malaya juga adalah tempat untuk ahli-ahli mempromosi blog sendiri disamping mengeratkan hubungan persaudaraan sesama ahli,tempat untuk berkongsi dan penyebaran ilmu dan juga kepada blogger baru yang ingin membina atau mempelajari mengenai blog, berkongsi ilmu  atau apa sahaja termasuk masalah pun boleh juga.Kepada yang tiada blog pun boleh join juga untuk bagi pendapat atau idea. dan group blogger malaya ada  didalam facebook.Taip je blogger malaya dalam facebook...  atau    
bloggermalaya@groups.facebook.com

4.Kenapa anda suka Blogger Malaya
          Aku nak habaq mai ni  aku suka blogger malaya sebab  ahli-ahli dalam group ini sedia berkongsi idea dan tidak kedekut ilmu untuk memberi sebarang tunjuk ajar.Lagi satu group ini menarik sebab banyak ilmu boleh dikutip disamping dapat berbincang dan memberi idea dan pendapat mengenai apa-apa  topik menarik seperti topik-topik semasa  ...Contohnya,pasal topik pasal bangsa melayu....wahaha..tak ingat ahli-ahli tak nak mengalah pasal topik bangsa melayu.... yang paling aku minat kalau ade topik sejarah. Apa-apa pun yang paling penting jawapannya adalah agama islam la....Hanya ALLAH YANG MAHA BERKUASA..

          Sampai sini sahaja aku nak habaq kat hangpa semua......susah jugak cakap kedah ni..kena belajar lagi..dok reti weh kawe nok oyak kedoh ni.....

P/S:Sebenarnya aku menunggu  award....sapa nak bagi aku award.haha..bagi la sikit...kesian aku...minta sedekah ni...Tu dia!!!!!!!!!
        

5 comments:

NadiRah said...

nad pon join!! hehhe

kukin said...

ceh ceh nak award ke? haha berkesempatan nanti aku kasi xD

cik sakura said...

baca jap entry ini..cik sakura disini..

Mohd Azrin Abu Bakar said...

Thanks bro atas info ini.Insyaallah saya akan ikutinya.

farhan said...

terima kasih kepada admin blogger malaya...sebab entry ni la saya menang hadiah giveaway..