Sunday, July 10, 2011

Mexico Juara FIFA U-17 World Cup




Mexico telah ditabalkan juara FIFA U-17 dalam bergaya ketika mereka menewaskan Uruguay 2-0 dan mengangkat trofi di depan hampir 100,000 peminat mereka di Azteca Estadio legenda,di Mexico City sementara pasukan Jerman menewaskan brazil 4-3 untuk perebutan tempat ketiga dan pingat gangsa.

Results
Uruguay 0-2 Mexico(final),Germany 4-3 Brazil(third-place)


Pemain Tengah Mexico,Julio Gomez – wira kemenangan separuh akhir atas Jerman – telah diberi adidas Golden Ball sebagai pemain utama manakala rakan-rakan sepasukannya Jorge Espericueta dan penyerang Carlos Fierro mengutip Silver and Bronze Balls masing-masing. Penyerang Ivorian Souleymane Coulibaly,memperoleh adidas Golden Boot iaitu penjaring terbanyak dalam pertandingan dengan sembilan jaringan,manakala Samed YESIL daripada Jerman mengutip Silver Boot dan ADRYAN daripada Brazil menerima Bronze Boot.Award lain ialah adidas Golden Glove iaitu penjaga  gol terbaik dalam pertandingan  yang diberi kepada Jonathan CUBERO daripada Uruguay.Manakala pasukan Jepun telah dipilih sebagai FIFA Fair Play Award.

Ok,dalam pertandingan bola sepak,jika pasukan luar , aku  menyokong pasukan jerman dan semestinya aku menyokong pasukan negara sendiri Malaysia.Aku tengok pasukan jerman main menarik taktik serangan dengan mengumpul jaringan terbanyak  di Mexico 2011 iaitu 24  dalam tujuh permainan.
Tapi sayang pasukan jerman U-17 ramai pemain berbakat dan ramai yang yakin jerman boleh menang world cup.Tapi akhirnya  kalah kepada Mexico dalam pertandingan separuh akhir yang sengit.

Lupa pulak,aku nak bagitau  ada satu lagi GIVEAWAY menarik!  Terlalu mudah untuk join! Aku  dah join! Mrdaha  ada buat giveaway! Mudah je, korang boleh check kat sini Mrdaha Random Giveaway 2011

P/S: Pasukan bola sepak Malaysia semakin bagus dan meningkat...

4 comments:

kukin said...

majulah sukan untuk negara xD

logorithm said...

Apa beza tempat ketiga ngan pingat gangsa? :-p

Post lah link nih kat blog Mrdaha...

Mr Daha said...

Thanks join my giveaway.. link dah update dah.. =D

farhan said...

terima kasih Mr Daha..sapa yg menang giveaway tu..harap2 ade rezeki..