Wednesday, December 12, 2012

Cara Download Di Youtube Tanpa Menggunakan Software!!!!


 
Hari ini 12.12.2012.Dalam facebook ramai yang updated status pasal tarikh ni.Apa yang istimewa pasal tarikh ni aku pun tak tahu.Korang tahu?Hari ini aku nak share tips untuk download di youtube tanpa menggunakan software.Teknik  ini aku dapat daripada kawan iaitu Ayilejai Warisan dalam group facebook.
Trik ini telah diuji oleh Ayilejai Warisan  dalam kedua-dua PC dan MOBILE, bekerja 100%.
Untuk menggunakan trik ini, cuba lakukan seperti berikut:

1.Mula-mula,salin URL video youtube yang anda inginkan, ia adalah seperti ini
kandungan http://m.youtube.com/some / (mobile)
kandungan http://www.youtube.com/some / (pc)

2.Kemudian yang disalin URL ke dalam format berikut
kandungan http://ssyoutube.com/some / (mudah alih)
kandungan http://www.ssyoutube.com/some / (pc)

(cuma tambah SS je kat depan)

3. Selepas itu anda akan melihat satu wity satu halaman video anda mahu format yang berbeza.

4.Klik di atasnya dan mula memuat turun.

SELAMAT MENCUBA.....
Daripada Ayilejai Warisan

P/S:Memang mudah kan kalau dapat download  tanpa menggunakan software

Rujukan:Sixerz Community   

4 comments:

logorithm said...

Iye ker? I try, tapi kena download plugin untuk Chrome pulak...

farhan said...

owhh..mungkin kena download plugin dulu..

ekabukanmakcikkau. said...

alahh banyaknya benda nak kena buat. kau xnak buatkan utk aku ke? hakhak. jangan pemalas ok?

Eyriqazz said...

tahniah, anda salah seorang pemenang :

http://www.kakinakl.com/2012/12/wang-tunai-give-away.html