Wednesday, July 24, 2013

Microsoft Memperkenalkan Produk Windows 8

Windows 8 merupakan Operasi sistem terbaru diperkenalkan  daripada Microsoft yang menampilkan berbagai ciri baru dalam dunia teknologi maklumat kini.WIndows 8 mempunyai ciri yang lebih mudah dari segi fungsi dan penampilan serta mesra pengguna.Antaranya ialah adanya sistem muka terbaru iaitu Metro User Interface iaitu penggunaan skrin sesentuh  seperti tablet yang membolehkan pengguna untuk memilih antara sistem muka klasik Desktop ataupun Metro.Di Malaysia,Microsoft Malaysia berusaha memberi kesedaran kepada pengguna tentang kelebihan produk ini.Menurut Pengurus Pembangunan Perniagaan Microsoft Malaysia,Dennis Ser Windows 8 telah menandakan transformasi ke dunia komputer baru.Antara ciri menarik Windows 8 adalah tetapan bagi memantau sesi penggunaan komputer terutama untuk kanak-kanak.Windows 8 dilancarkan secara rasmi pada 26 Oktober 2012 untuk penggunaan  di  PC,laptop atau tablet.                                                                  

P/S:Lagi menarik guna Windows XP yang dulu berbanding operasi sistem yang baru.

Rujukan:Sinar harian

1 comment:

Zamani Abe said...

Assalamualaikum buat blogger semua. Terima kasih untuk sokongan yang telah anda berikan dengan meninggalkan komen di entri Zam sebelum ini. Seperti yang dijanjikan, salah seorang blogger bertuah akan mendapat hadiah misteri dari Zam ;D
Jemput ke ENTRI TERKINI! Senarai Lengkap 110 BLOGGER Yang Berpeluang Mendapat SATU HADIAH MISTERI Dari Zam! untuk menyemak penyertaan anda.
Pemilihan BLOGGER yang BERTUAH akan dibuat dengan menggunakan RANDOM.ORG, dan akan dimaklumkan dari semasa ke semasa. Untuk memudahkan anda mengetahui keputusan terkini, anda boleh memasukkan blog Zam ke dalam bloglist di blog anda :)
Akhir kata, thanks again, bloggers!