Wednesday, January 12, 2011

Malam Fotografi

                                                                                                              

     Salam kepada pembaca-pembaca semua.Dah tengah malam ni tak dapat tido pulak.Bukak facebook  pun makin lama makin bosan.Facebook ni banyak keburukan daripada kebaikan.Aku pernah dengar kawan aku bagitau   facebook ni walaupun  adalah laman web sosial yang paling popular sekarang namun ade sebab-sebab tertentu yang dicipta untuk tujuan mengetahui,meneliti sesuatu maklumat daripada semua pengguna facebook.Serius cakap kita semua sedang diperhatikan dalam facebook.

Kucing malam yang comel

            Aku bukan nak cerita pasal facebook,masa  bukak facebook,aku terpandang gambar kawan aku tag gambar-gambar fotografi yang dia tangkap.Nama gelaran dia Che Chin.Dia ni minat dengan fotografi.Tambah lagi keadaan gambar malam fotografi.Memang cantik aku tengok gambar tu.Aku pun minat jugak tengok pada gambar malam fotografi.Cantik sungguh kejadian alam yang Allah ciptakan.Ni adalah  3 gambar tersebut yang diambil oleh dia:

                        KLCC                               
Tasik Seri Rampai




























                                            
Lepas tu,untuk menghilangkan bosan,aku pun cari la dalam internet gambar-gambar malam fotografi di Malaysia.Ini adalah antara  gambar yang menarik minat aku
   
Masjid Kristal,Terengganu





Seri Wawasan,Putrajaya




Bandar Hilir,Melaka

              Fotografi yang yang biasanya dijadikan sebagai hobi atau pekerjaan sebenarnya mempunyai banyak kelebihan dan kebaikan yang mendalam.Antaranya ada tiga:

1) menangkap peristiwa sejarah

2) memaparkan realiti  segala keindahan dunia dan segala kejadian ciptaan Allah

3) memaparkan situasi dan tempat yang mungkin kita tidak  menyedari dahulu jika bukan kerana gambar

            Okey, setiap satu gambar itu  mempunyai maksud tersendiri dan nilai yang bermakna.Ada yang mengatakan bahawa setiap foto,tempat atau keindahan kawasan itu menarik dan perlu dicari,ditangkap sebagai bahan bukti  rekod dan juga untuk dikongsi untuk orang ramai.

 Alamak internet broadband aku slow la macam labi-labi... Okey ngantuk nak tido.......... 

P/S :GAMBAR YANG PALING CANTIK DI MALAM HARI    





 

10 comments:

Amirrah Zawani said...

saya pun dah jarang on fb..
busan dah.. cantik2 gambar.. eyh kucing tu,, comelllllllll :D

nub said...

oouh sengalman.blogspot eyh??

geng2 laa tu..blog sengal zone lagi hebat..memang bukan sebarang sengal la dia.join laa segmen dia byk2.
nanti snang jaa nak promote blog. hehhe

sekamar rindu said...

salam..

pemandangan yg cantik..

follow ur blog...

ShafiqIzwan said...

whoah x tau plak gamba tasik seri rampai cantik macam tu. beh try la amek gamba kat situ pasni. hehe.

miszes ugly said...

i loike that pic lorh :)

farhan said...

terima kasih...

Farihah Ahmad said...

fesbuk mmg byk keburukan. but we stick. adehhh!!!

MaTNaggeR said...

lawa photo =)

MaTNaggeR said...

lawa photo =)

farhan said...

terima kasih mat nagger